Chadni (Kuah Tosai)
Bahan-Bahan
Bahan A
1/2 biji kelapa parut
10 ulas bawang merah (kecil)
1/2 inci halia
10 biji cili hijau
sedikit asam jawa (isi sahaja)
secubit garam
Bahan B
sedikit minyak masak
sedikit biji sawi
1 pelepah daun kari
10 tangkai cili kering
2 ulas bawang merah (kecil) - dipotong
Cara-Cara
1. Kisar Bahan A
2. Panaskan minyak, tumis Bahan B
3. Campurkan Bahan A + hasil tumisan Bahan B
4. Biarkan didih
Sedia untuk dihidang bersama tosai.
Bahan A
1/2 biji kelapa parut
10 ulas bawang merah (kecil)
1/2 inci halia
10 biji cili hijau
sedikit asam jawa (isi sahaja)
secubit garam
Bahan B
sedikit minyak masak
sedikit biji sawi
1 pelepah daun kari
10 tangkai cili kering
2 ulas bawang merah (kecil) - dipotong
Cara-Cara
1. Kisar Bahan A
2. Panaskan minyak, tumis Bahan B
3. Campurkan Bahan A + hasil tumisan Bahan B
4. Biarkan didih
Sedia untuk dihidang bersama tosai.