Laksam
Bahan A
10 ekor ikan kembong
1 sudu lada hitam (ditumbuk)
1 paket santan (M&S)
5 biji bawang kecil
secubit garam
Bahan B
10 biji cili kering
belacan
asam jawa
Bahan C (Hiasan)
2 biji Timun
5 tangkai Kacang Panjang
1 Kati Taugeh
Daun Kesum
Cara-Cara
1. Rebus Laksa
2. Masak bahan A hingga didih. Masukkan Bahan B
3. Bila masak, angkat dan gaul rata.
4. Sedia dimakan dengan bahan hiasan
10 ekor ikan kembong
1 sudu lada hitam (ditumbuk)
1 paket santan (M&S)
5 biji bawang kecil
secubit garam
Bahan B
10 biji cili kering
belacan
asam jawa
Bahan C (Hiasan)
2 biji Timun
5 tangkai Kacang Panjang
1 Kati Taugeh
Daun Kesum
Cara-Cara
1. Rebus Laksa
2. Masak bahan A hingga didih. Masukkan Bahan B
3. Bila masak, angkat dan gaul rata.
4. Sedia dimakan dengan bahan hiasan